Om Kiddes

Kiddes vision är att sälja matvaror som i största möjliga utsträckning är odlade på ett schyst sätt. Vår ledstjärna är att det som är bra för djur och natur är bra för oss människor – sunt förnuft helt enkelt. Vi värnar om vår miljö och anstränger oss för att göra ett så litet miljömässigt avtryck som möjligt när det gäller val av varor och transporter till butiken – utifrån de valalternativ som finns.

Vi älskar varor som är ekologiskt och schyst producerade. Men en vara som är ekologiskt märkt och är dubbelt så dyr betyder inte alltid att den är bäst. Vi vill slå ett slag för lokalproducerade livsmedel då det gynnar våra svenska djur, våra lantbrukare och producenter och oss själva. Det är sunt förnuft att det är bra för alla människor att äta mat som inte åkt fyra varv runt jorden innan den hamnar i våra butiker. Dessutom är det lättare att ha kontroll på svenska gårdar och odlingar jämfört med producenter i Sydamerika. Vi strävar efter att sälja så mycket närodlat efter säsong i vår butik som möjligt. Det är också mer miljövänligt att handla lokalodlat med tanke på transporter och den koldioxidutsläpp som genereras när varor fraktas långa vägar.

Övriga livsmedel köper vi från vår livsmedelsleverantör Menigo/Nära dej. Deras varor är producerade med höga kvalitetskrav och har olika hållbarhetsmärkningar såsom Faitrade, UTZ certifed, KRAV och EU ekologisk produktion samt Rainforest Alliance. Läs mer här: Menigo och Nära dej:s hållbarhetstänk

Vår historia

All personal på Kiddes brinner för bra kundservice och har lång erfarenhet av att arbeta med människor inom servicebranscher. Vi ser det som en självklarhet att alla ska bli bemötta på ett personligt och trevligt sätt.

 

Kiddes i VäxjöVi är övertygade om att närbutiker med näthandel har en lysande framtid. Vår vision är att utveckla butik- och kafékonceptet Kiddes till fler ställen i Växjö kommun. Vårt unika kaffe, höga service och koll på kvalitativa produkter kommer hjälpa oss  att rulla ut detta i hela Sverige och, vill det säg väl, i hela världen.

Vi tror att stormarknaderna kommer att minska i framtid och ersättas med lokala butiker som har näthandel där du kan hämta dina beställda matvaror. Närheten kommer göra det enkelt att handla på vägen hem från jobbet. Dessutom gynnar det arbetstillfällen i området och är bra för natur och miljö. Nu kan alla som vill handla cykla till sin närbutik  istället för att åka bil.

Vi arbetar i möjligaste mån med leverantörer som arbetar med god djurhållning och brukar jorden på ett miljövänligt sätt. Vi slår också ett slag för närproducerade livsmedel – fler jobb i trakten och odlat på ett sätt som vi svenskar vill ha. Bra för alla helt enkelt.

Med över 20 år i hotell- och restaurangbranschen brinner Veronica för god service. Ett besök hos Kiddes ska vara personligt där kunderna alltid får bästa möjliga service.

Veronica_200x200_testimonial
Veronica Johansson
Idé- och initiativtagare

Vikaholm behöver en närbutik med de bästa varorna och en mötesplats. Dessutom blir det fler arbetstillfällen i området. Går det bra vill jag utveckla detta till fler butiker i Växjö och på sikt i Sverige.

Kjell_200x200_testimonials
Kjell Johansson
Entreprenör och finansiär

Är utbildad i livsmedelskunskap och har arbetat många år som kock. När jag lagar god mat vill jag ha råvaror av god kvalitet som är odlade på ett schyst sätt. Jag vill erbjuda våra kunder utmärkta råvaror som är närodlade – i den mån det går – med hög kvalitet. God service är en given del av vår affärsidé.

IMG_Kidde_karikatyr
Christian "Kidde" Carlsson
Butiksansvarig